Acne

Meestal begint acne tussen het tiende en het vijftiende levensjaar en dit kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Helaas zijn er ook genoeg mensen die op volwassen leeftijd nog met dit verschijnsel worden geconfronteerd.

Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Acne ontstaat op een vette, gevoelige huid, waar zich veel talgkliertjes bevinden.

Er zijn verschillende fases te onderscheiden:

  • Er ontstaan steeds meer verstopte poriën doordat de talgklieren te veel talg produceren. Deze talg kan niet ontsnappen omdat de afvoergang verhoornd is, er ontstaat dan een gesloten comedoon oftewel mee-eter. 
  • De mee-eters raken ontstoken door besmetting met bacteriën, er ontstaan pustels of puistjes
  • De ontstoken puistjes kunnen overgaan in ernstiger vormen van acne

Acne behandeling 82,50 EUR

De behandeling bestaat uit een reiniging, dieptereiniging, eventueel vapozone, het verwijderen van onzuiverheden, een masker en een afsluitende verzorging.

Acnebehandeling met fruitzuur en zuurstof 82,50 EUR

De behandeling bestaat uit een reiniging, fruitzuur, dieptereiniging, fruitzuur, algen modelage pakking, zuurstof en een afsluitende verzorging.

Door de algenpakking wordt het vochtgehalte in de huid hersteld en de zuurstof zorgt voor een sneller herstel. De huid ziet er na de behandeling, in de meeste gevallen, rustig uit.