Definitief ontharen

Wij hebben sinds 1988 ervaring met ontharen en we zijn ons sinds 2001 gaan specialiseren op het gebied van laserontharing. Tevens zijn wij in het bezit van alle benodigde diploma's om u professioneel en veilig van uw haarprobleem af te helpen. Wij kunnen u een vergoeding van diverse zorgverzekeraars garanderen.

In Nederland zijn we gesteld op een schone, gladde huid. Haar onder de armen of op de benen vinden we over het algemeen niet verzorgd staan. Maar liefst driekwart van alle vrouwen haalt daarom storende haren op het lichaam weg. Bij overbeharing op het gezicht bestaat al 40 jaar de methode van elektrisch ontharen. Dit is echter een zeer tijdrovend en kostbaar karwei, dat voor het lichaam haast niet te doen is.

Gelukkig is er nu een zeer goed uitgeteste methode op de markt voor permanente vermindering van ongewenste haargroei: de LIGHTSHEER DIODE LASER

Zo werkt het:
De gekoelde kop van het laserapparaat (dit is een blokje van 1cm²) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser, welke maar een fractie van een seconde zijn energie vrijgeeft, richt zich op het pigment onderaan de haar. Door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waar de haar uit groeit. Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van de gekoelde kop zal de huid in de omgeving van de haar goed beschermd zijn.

Wat kunt u verwachten?
De behandeling varieert van een paar minuten tot ongeveer 2 uur, dit ligt aan het te behandelen gebied. De laser richt zich op het pigment onderaan de haar. Alleen de haren die in de groeifase zijn bevatten pigment. Daarom zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk (gemiddeld 5). 4 tot 6 weken na de eerste behandeling kan de tweede behandeling plaatsvinden. Dan heeft de volgende serie haren de groeifase bereikt. Qua pijn kunnen de meeste klanten de behandeling goed verdragen. De huid kan erna wat rood zien en wat zwelling vertonen, maar meestal verdwijnen deze reacties snel.

Is de behandeling voor u geschikt?
Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren is deze behandeling geschikt. Alle gebieden waar haren zitten die u daar niet wilt, kunnen behandeld worden bijv.: gezicht, benen, borst, rug, oksels en bikinilijn. De haren mogen echter niet te licht zijn; lichte, rossige of witte haren bevatten namelijk nauwelijks pigment.

De meest gestelde vragen over laserontharing:

Hoe groeit haar?
Niet alle haren groeien tegelijkertijd. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (catagene fase) en de rustfase (telogene fase). De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder lichaamsgebied. Bijvoorbeeld: op de hoofdhuid zijn 90% van de haren in de groeifase, in vergelijking met 70% van de haren op onze armen. Gedurende de overgangsfase begint de omliggende huid de haarwortel te absorberen. Uiteindelijk komt de haar in de rustfase en zal uitvallen waarna de groei opnieuw begint.

Waarom de Lightsheer in plaats van andere lasersystemen?
Wij hebben gekozen voor dit systeem, omdat er uitgebreide klinische studies gedaan zijn naar deze Lightsheer Diode Laser en zij dan ook als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration in de U.S.A.) de goedkeuring gekregen heeft om gebruikt te worden als laser voor permanente haarreductie. Met deze Lightsheer Laser wordt zeer veel gewerkt in ziekenhuizen, professionele klinieken en beautycentra over de gehele wereld.

Hoe wordt het haar verwijderd door de Lightsheer?
Het licht dat vrijkomt uit de Lightsheer Laser wordt door het pigment, dat zich aan de haar onderin de haarfollikel bevindt, geabsorbeerd. Een fractie van een seconde geeft de laser zijn energie vrij. Hierdoor wordt de haarfollikel vernietigd. Tijdens het vrijkomen van de energie wordt de huid gekoeld door de unieke gepatenteerde gekoelde kop van de laser. Door de verhitting van de haarfollikel ontstaat een beschadiging of vernietiging van de haarfollikel. Dit leidt tot een vertraagde groei en in de meeste gevallen tot een permanente vernietiging van de follikel.

Is het veilig?
Jazeker! Het Lightsheer systeem is na jaren research in 1998 in Amerika op de markt gebracht door de Coherent Medical Group. Een gerenommeerd bedrijf welke Lasers voor vele medische toepassingen maakt. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien.

Is de behandeling pijnlijk?
Niet echt, maar u voelt het wel. De pulsen geven een tintelend, wat prikkend gevoel. Het ene gedeelte van het lichaam is wat gevoeliger dan het andere gedeelte.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Alleen in de actieve fase wordt het groeipatroon van de haren door de Lightsheer verstoord. Daarom zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Wij rekenen gemiddeld op 5 behandelingen, de eerste 3 behandelingen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken. Daarna lassen we een rustfase in van ongeveer 3 maanden om alle haren die er nog zijn uit te laten groeien. Daarna vinden de laatste behandelingen plaats.

Zijn de resultaten definitief?
De Lightsheer Diode Laser is de enige laser welke door de FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de claim: "permanente haarreductie". De Lightsheer is door klinische studies als meest effectieve laser gerangschikt. Binnen 5 behandelingen mogen klanten een permanente vermindering van haargroei verwachten. Soms zijn er echter meer behandelingen nodig. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijv. hormoonveranderingen en bepaalde medicijnen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Hier kan een laserbehandeling niets aan veranderen.


Wat gebeurt er na de behandeling?
1 tot 2 weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit storend vindt, kunt u deze haren scheren maar u mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit. U mag NIET harsen of de haren er met een pincet uittrekken!

Kan iedereen met de Lightsheer Diode Laser behandeld worden?
Bijna alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen kunnen behandeld worden. Alleen lichte donshaartjes en harde witte haren reageren niet goed omdat zij geen pigment hebben. Wilt u weten of uw huid en haren geschikt zijn voor de laserbehandeling neem dan gerust contact met ons op, zodat wij kunnen beoordelen of deze methode geschikt voor u is.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Gebruik alleen de aangeraden crème. Als u in de zon komt, sunblock gebruiken. Gedurende 6 weken voor en na de behandeling mag u niet in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken.

Bekijk de prijzen